GLOBOKO O MENI, 1. del

G L O B O K O  O  M E N I

 

1. del, oziroma še preden se je vse skupaj začelo.

 

Globoko. Zelo globoko zasidrano v meni. Prepričanja, vzorci, način komunikacije. Tako zelo globoko in tako zelo zasidrano v meni, da je krojilo moje življenje. Moj vsakdan. V 25ih letih življenja postane to nekaj povsem normalnega. Tolažiš se da “tako pač je.”

Sebe sploh ne zaznavaš več. Tudi svojega telesa ne. Da se telo odziva in ti marsikaj sporoča, sploh ne veš. Ne verjameš, da je kaj takega sploh mogoče. Občutki, kaj so to občutki? Poraja se mi vprašanje, kako sem se počutila v svoji koži, v svojem telesu. Kaj se je v meni dogajalo. Ne vem, ne spomnim se kaj sem čutila, če sploh kaj sem. Praznina. Pravzaprav se mi zdi nepomembno kako je bilo preden sem se podala na to pot. Želim pa, da me spoznate in začutite od začetka do… do ne bom rekla konca. Pot na katero sem se podala namreč nima konca. Nikoli.
Pogled nazaj je težak. Zavedanje, kakšno je bilo moje življenje preden sem prišla do pomembne točke, kjer sem se odločila za spremembo, je osupljivo. Kako prazna sem bila. Dolgočasna, nezanimiva, zagrenjena, polna negativizma.
Medtem ko pišem, sedim na kavču. Nejc, moj mož sedi poleg mene. V glavo mi prileti vprašanje s čim sem ga osvojila. Kje je sploh videl kaj dobrega, lepega… Enostavno si ne moram pomagati. Direktno ga vprašam: “Daj mi povej, kaj si pred 9imi leti, ko sva se spoznala videl na meni, kaj je bilo tisto, nekaj posebnega na meni s čimer sem te očarala?” (če sploh kaj, si rečem sama pri sebi) Res me zanima. Sandra danes, Sandra pred 9imi leti. Dva popolnoma različna paketa.

Sprašujem se, ali je sploh možno, da je oseba v enem telesu lahko tako drugačna. Tako različna. Tako spremenjena?

… se nadaljuje

Write a Reply or Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja