Me, myself and i

23.7.2019

Začutim inspiracijo, in pišem.

A od kje jo črpam? Inspiracija sem preprosto jaz, sama sebi. Mislim, oziroma vem, da je to bilo najlepše in najboljše odkritje tega sveta. Inspiracijo lahko najdeš v sebi. Zaradi sebe.

Ta zapis, ki nekako predstavalja pismo vsem, ki me še ne poznajo. Razmišljam, kaj bi jim danes povedala na velikem odru.

Naj začnem.

Sem Sandra. Stara sem 29 let. Sem uspešna družinska in otroška fotografinja, blogerka, žena, partnerica, najboljša prijateljica in mama.

Čutim, zaznavam.

Spreminjam svet.

Sem učiteljica. Ljudem okoli sebe s svojo prisotnostjo s svojim jazom spreminjam svet. Ljudje so že od vedno ob meni čutili nekaj posebnega. Danes to čutim tudi jaz, oni pa le še bolj.

Odlično vidim, čutim situacijo in to tudi ujamem, zato svoja dela, svoje fotografije čutim na drugačen način.

Svoje počutje svoje delovanje izpopolnjujem z blogi. Obožujem pisanje. Hvaležna sem za obstoj besed. Neverjetno rada se izražam s pisanjem. Sebe, svoje občutke, svoj napredek, svoje znanje, svoja dognanja. Tudi tiste situacije, ki so mi včasih predstavljale ogromen stres, mi danes ponujajo le še eno odlično priložnost za dober zapis.

Zapis o tem, kako iz vsake izkušnje nekaj potegnem, se nekaj naučim, zato da lahko grem po novo izkušnjo boljša.

Iz moje ljubezni do pisanja si želim napisati knjigo.

Že od ranega otroštva sem čutila posebno vez z ljudmi in otroci. Čutila sem, da čutim na drugačnem nivoju.

Čutila sem, da čutim več kot ostali.

Diplomirala sem na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani. Ves čas študija je v meni obstajala želja po vzporednem študiju iz psihoterapije. Takrat se sicer za to nisem odločila, a sem danes še vedno tu in morda se bom nekoč odločila tudi za to. Sem sposobna in odločna ženska. Ogromno moči za vse svoje podvige mi daje moja samozavest. Včasih enostavno ne vem, od kje jo črpam.

Vzgoja mojih dveh deklic zame predstavlja velik izziv, v katerem se vedno bolje znajdem.

Otroci so moja velika inspiracija. Svoje znanje pridobljeno skozi ves čas procesa dela na sebi bi rada širila med ljudi.

O odnosih, o vzgoji, o sebi.

Trenutek, ko sem bila najbolj srečna . . .

Odkar sem spoznala, da lahko v življenju dosežem vse, in odkar sem spoznala da lahko delam tisto, kar me veseli . . .

Odkar si ne postavljam meja in odkar počnem samo tisti kar želim in ne tisto kar se spodobi. . .

Odkar svojim otrokom puščam svobodo hkrati pa jasno postavim “ne” . . .

Odkar znam komunicirati kot odrasla . . .

OD TAKRAT SEM SREČNA. Vsak dan posebej, vsak dan znova.

Moja bistvena lastnost, ki mi pomagana vseh področjih  je definitivno SAMOZAVEST.

Naj moja predstavitev zate predstavlja ogromno motivacijo, razmišljaj o sebi, kdo si, kaj si, kaj danes počneš, kaj vse si v življenju že dosegel in kaj bi še želel.

Obožujem:

  • kavo,
  • modo in
  • rdečo šminko.

Če bi lahko izbirala kam bi se preselila, bi se definitivno preselila v Ameriko. Zakaj? Zato, ker sprejemajo drugačnost in so fokusirani zgolj na sebe in še enkrat na sebe.

Ne maram znanstveno fantastičnih filmov, veliko bolj so mi pri srcu drame.

Mojo roko že 10 let krasi tattoo, in sicer napis “Me myself and I”. Nastal je z razlogom in še danes sem izredno ponosna nanj, in veste kaj, z vsakim dnem bolj sem prepričana v to, kako pomembno je, da sem sama sebi na prvem mestu. Le jaz in moji občutki. Življenje je tako veliko enostavnejše. Čudovito je.

 

Kaj rada počnem? 

Rada uživam večere z mojim možem. Zelo rada se izobražujem in učim novih stvari. Rada si privoščim dolg spanec. Izredno pomembno mi je, da si vzamem čas zase. Čas ko razmišljam o sebi, čas ko planiram prihodnost in si zastavljam nove cilje.

D r u g i  o  m e n i

Moja sestrica

Opisati Sandro je po eni strani zelo lahka, spet po drugi precej težka naloga. Itak klasičen uvod … ampak res. Če bi dobila to nalogo pred recimo tremi leti bi rabila za to veliko več časa. Namreč vsak, ki pozna mojo starejšo sestro ve, kaj in koliko je v preteklem času naredila zase. In ne mislim po videzu, saj že od nekdaj izgleda lepo.

Ampak jaz nate draga moja sestra gledam čisto drugače kot ostali. Ti si moja druga mami. Ti si tista, ki me je prvič vzela ven žurati in me nenehno čuvala, da sem ja v redu in da mi nihče ni nič čudnega “zlil v pijačo”. S tabo sem si do tvojega 20. leta delila sobo, se ščipala, lasala in te kot otrok porinila iz previjalne mize. Tebe sem jemala za zgled, kar si ti oblekla je bilo vedno top, ko sem rabila nasvet sem se vedno obrnila nate. V vlogo starejše sestre si se definitivno vživela in se super odrezala. In še vedno je tako. Sedaj je fotografiranje tvoja strast in ni ga človeka katerega tvoje delo ne bi fasciniralo. Mene je in me vsakič znova. Bravo, ponosna! Aha in še opis, kot sem rekla je zelo lahka naloga.
Sandra je samozavestna in uspešna ženska, ki ve kaj hoče in popolnoma nič je ne bo ustavilo na poti do uresničitve svojih (ne sanj, temveč) ciljev. Naj bodo poslovne ali družinske narave. Tako jo poleg tega, da bo vedno moja sestra, vidim tudi sama.

 

Moja prijateljica Sara je o meni zapisala . . .

“Sandra je oseba, katero bi si jo vsak želel imeti v svoji bližini, saj te “naleze” s svojo pozitivno energijo in z voljo, da je vse mogoče. Vedno po druženju s Sandro imam občutek, da lahko premikam gore. Vem, da se lahko zanesem nanjo in ob kakršnem koli problemu ali dilemi bom zmeraj dobila iskren nasvet. Občudujem s kako vnemo opravlja svoje “delo”, ter s kakšno svetlobno hitrostjo se razvija kot fotografinja. Poleg vsega tega pa je se super mami in ženka, ki zna res prisluhniti in predvsem slisati svoji punčki. Zelo hvaležna, da je moja prijateljica.”

 

Moja Polona vedno doda svoje.

“Moja Sandra…ona je…le ona! Res nekaj posebnega…zame in za ta nori svet… Njena energija, poseben občutek, samozavest in iskrenost te potegnejo vase in so za vzgled. S toplino, nežnostjo, ljubečnostjo, a hkrati močjo in globoko čutnostjo iz vsakega zna izvleči le najboljše. In to se izraža tudi skozi njeno delo. Občudujem to zavzetost, navdušenje in uživanje v stvareh, ki se jih loti – pa naj si bo to fotografiranje, odnos do svojih najbližjih, bližnjih ali do čisto neznanih ljudi. Hvaležna sem ji za vsakodnevne pozitivne misli, nalezljivo energijo, top družbo, iskreno prijateljstvo in večnega občutka, da je v življenju vse mogoče!”