ZAKAJ SI MAME NE VZAMEJO ČASA ZASE

Zakaj enkrat, ko postanemo mame, naš čas ni več pomemben?

 

Fokusiramo se le še na otroke.

Zavedanje kako pomembno je vzeti si čas zase. Čas za počitek, čas za razvajanje, druženje. Resnično pomembno in potrebno.

 

Veliko mamicam si celo uspe vzeti čas zase, nastane pa problem drugje. Želijo si vzeti čas na off, potem pa ves čas razmišljajo kako je z otrokom, dobijo občutek krivde, ali sem prav naredila, da sem ga pustila. Če otroka pustite z ljudmi, ki jim zaupate, potem je ta občutek popolnoma odveč.

Mesec dni nazaj sva se s Polono dogovorili, da greva na oddih. Vikend oddih samo za naju. Rezervirali sva si glamping hiško pri Glamping Bizjak. Moj možek Nejc in Polonin Rok, sta vnaprej vedela za najin plan oziroma najin dogovor.

 

Ker ima Nejc urnik treningov različen, sem se dogovorila z mami, da vskoči ko bo potrebna pomoč pri varstvu mojih punc. Za Poloninega Leona bo poskrbel Rokec.

 

In sva šli.

 

Kopalke, vino, Polona in jaz. To je vse kar sva potrebovali.

 

Že od začetka tedna sva se neizmerno veselili vikenda.

 

Polono sem spoznala v porodnišnici. 11.8 je najin dan. Dan, ki si ga bom zagotovo zapomnila za celo življenje.

 

Ona je oseba, ki je najhitreje sledila mojemu delu, spremembi na sebi. No, kdo mu pa ni, bi lahko rekla.

 

Sara, Sabrina, Nejc, … še kar nekaj se bi vas našlo. Bravo!

 

Ona je tista, ki ima osebno izkušnjo s tem, kako je ko začneš z delom na sebi. Kako je ko hrepeniš po spremembi in je le ta vedno bližje in danes del najinega življenja.

 

Ona je tista, ki ve kaj pomeni biti ok v družbi nekoga. Ona ve kako dragocen je naš osebni, prosti čas, in ve, da ga ne preživljam kar z vsako osebo.

 

Prišel je datum in dan in prevzeli sva ključ od hiške in uživanje se je takoj začelo.

 

Prvo sva se namakali v jakuziju, potem pa si privoščili še savnanje.

 

Vmes pa najine debate.

 

Kakšne debate?

 

Debate o partnerskih odnosih, debate o seksu, debate in planih o poletju 2018, debate o Etiketi, ki jo zadnje čase obe spremljava (in samo čakava na novo ponudbo, saj sva navdušeni), debate o trenutkih na off, času zase, prijateljstvu, čustvih, skratka o za naju pomembnih stvareh.

 

Obe vseskozi prejemava sporočila, naj uživava, da sva dali motivacijo zato, da si tudi same vzamejo čas zase. Da sva dober opomnik in inspiracija, da si vzamejo čas zase, za svojo najbližjo prijateljico in gredo na oddih, za dan, dva… Brez photoshootinga ni šlo. Tokrat sem Polono spravila izven cone udobja.

“Oh, ta moja Sandra, v kaj ona mene vse spravi. Top! Reče: “bodi ti, tvoj make up, tvoja preprosta “čupa”, samo ti, pa čim manj neudobnih cunj. Potem se pa sprosti, uživaj, tkole postavi…” In sam škljoc škljoc, slišim fotoaparat, aaaaa, a se res to dogaja?! Potem pa vidim njen nasmešek, njeno toplo energijo, postaja mi luštno, udobno, sledim ji, in se ji čisto prepustim. Na koncu rezultat – a sem to jaz? Nadhvaležna za novo izkušnjo, ki mi je vlila dodatno samozavest, najino vez pa le poglobila.

 

Ja, vzemite si čas zase!

 

Jaz osebno s tem nimam težav. Z Nejcem si ogromnokrat vzameva čas zase, za najine trenutke, najin odnos in preprosto greva. Tukaj so nama v veliko pomoč babice, ki ta čas poskrbijo za Zalo in Živo.

 

Izgovori, da ne gre, da nimaš varstva, ne časa, ne denarja, so zame res le izgovori.

 

Če imaš željo, če ti je nekaj pomembno, potem to enostavno narediš. Pika stop.

 

Česar ne storiš, ti že ni dovolj pomembno.

 

Meni je. Meni je izredno pomembno, da poskrbim za svoj notranj mir. Da sprostim telo in duha. Da sem z nekom, ki sprejema to kar sem, da sem z nekom, ki na življenje gleda pozitivno kot jaz. Da sem z nekom, ki v svojem življenju strmi in želi več. Da sem z nekom, ki zna uživati, z nekom ki zmore reči ne in se iskreno izraža.

 

Da sem z njo. <3

 

Razmišljam kako sva prišli do ideje za lokacijo. Polona je predlagala glamping, jaz sem pristavila svoje in predlagala Glamping Bizjak. Zaželeli sva si počitek v naravi in to je bila absolutno prava izbira. Celotno preživljanje dneva ko si enostavno v stiku z naravo. Vonj po travi, lesu, šumenje potoka, jutranje kikirikanje petelinčka, žvrgolenje ptičkov.

 

Uspelo nama je nabrati novih moči za prihajajoči teden. Zjutraj odpreva vrata hišice in notri posijejo prvi jutranji žarki, potem pa te na mizi pred hiško pričaka košarica dobrot za zajtrk.

 

Vsekakor tudi prva jutranja kava. Malenkosti, ki te v trenutku zavedanja napolnijo in ki sprostijo dih. Življenje je lepo! Zajemava ga s polno žlico in se ga zavedava! Hvaležni!

 

Zatorej mame, prijateljice, ženske – vzemite si čimprej čas zase, za stik z naravo, tu so tudi  res dostopne cene in vse za razvajanje telesa in duha na enem mestu.

Write a Reply or Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja